Een televisiezender op z’n tiende, een airline toen hij dertien was. Fantasie, tot zover. Zijn eerste échte avontuur als ondernemer kwam zes jaar later, in 2003.

Wie in 2003 websites kon vormgeven en bouwen, kon aan de slag. Om aan de snel groeiende vraag te kunnen voldoen, startte Sietse in 2003 met zijn eerste internetbedrijf. Inmiddels is Wow!works gespecialiseerd in mediaproductie en de organisatie van evenementen. Het bedrijf is verantwoordelijk voor alle online activiteiten van het Eurovisie Songfestival, waarvoor Sietse tevens de functie van Event Supervisor vervult.

In 2014 werd hij gevraagd om tevens directeur te worden van Domeinbalie.nl, een prachtig bedrijf opgericht in 2002 door zijn goede vriend Danny Mekic’. Sinds 2015 is hij tevens mede-aandeelhouder in het bedrijf, dat bedrijven als SNS Bank, Reaal, Kluwer, Essent en Independer tot z’n klantenkring mag rekenen.

In 2012 (Yerevan, Armenië) en 2013 (Amsterdam) was ik eindverantwoordelijk voor de productie van het Junior Eurovisie Songfestival. In dit interview leg ik, overduidelijk enigszins vermoeid na een paar lange repetitie-dagen, uit wat de verantwoordelijkheid van de Executive Supervisor tijdens de live show is. Video: Stijn Smulders en Gordon Roxburgh.

Eurovision Song Contest

Een groot deel van zijn carrière tot nu toe staat in het teken van het Eurovisie Songfestival. Door een bijzondere samenloop van omstandigheden richtte Sietse in 2000 een onafhankelijke songfestival-site op. Zes jaar later werd hij door de organisatie, de European Broadcasting Union, gevraagd om de internet-tak van het festival op te zetten. Amper twee jaar later werd hij hoofd communicatie.

In 2011 werd Sietse Event Supervisor van het festival, dat inmiddels het grootste live muziekevenement ter wereld is en dit jaar z’n zestigste editie beleeft: “Op deze manier kunnen bijdragen aan het succes van één van Europa’s meest diepgewortelde tradities is niet alleen een voorrecht, maar ook een continue leerproces.”

Als Event Supervisor is hij eindverantwoordelijk voor praktisch alle zaken die voor de meeste televisiekijkers verborgen blijven, maar die voor het publiek, de meer dan 1100 delegatieleden en 1600 journalisten op locatie cruciaal zijn. Denk aan logistiek, persfaciliteiten, communicatie, de website, sociale media en accreditatie.

Vanaf het moment dat een land – lees: de desbetreffende deelnemende omroep – wint, staan zijn team samen met de European Broadcasting Union en de diverse partners van het Eurovisie Songfestival klaar om de omroep permanent te begeleiden bij het vlekkeloos organiseren van een volgende editie.

De officiële website: www.eurovision.tv

When Eurovision becomes a career

Een BBC-interview uit 2003 met een, achteraf bezien, voorspellend karakter.

Lees het interview..

Te gast bij Casa Luna

In 2012 was Sietse te gast bij Hijlco Span, tijdens het live radioprogramma Casa Luna op NPO Radio 1.

Beluister het interview..

Kijkje achter de songfestivalschermen

In 2014 nam Sietse NOS-correspondent Marijn van der Zande mee achter de schermen tijdens het Eurovisie Songfestival in Kopenhagen.

Lees het verhaal..

Supervisor songfestival is wonderkind van 27

Waarschijnlijk niet zijn eigen woordkeuze, maar wel een vlijend artikel van De Gelderlander.

Lees het verhaal..