Bio & CV

Bio & CV

Welkom! Mijn naam is Sietse Bakker, geboren in 1984 in Amsterdam, waar ik ook opgroeide. Sinds 2016 ben ik gelukkig getrouwd met Fallon en sinds eind 2017 zijn we de trotse ouders van dochter Maevy. 

Als kind was ik altijd al gefascineerd door media. Eerst televisie en de krant, daarna het internet, waarvan de snelle opkomst samenliep met mijn tijd op de middelbare school.

Na het behalen van mijn gymnasiumdiploma in 2002 ging ik Communicatie-wetenschappen studeren aan de Universiteit van Amsterdam. In 2003, op m’n negentiende en nog tijdens mijn studie, richtte ik digitaal bureau Scrn op. Het ondernemen nam al gauw de overhand en ik besloot de studie niet af te maken. In plaats daarvan koos ik ervoor mezelf verder te ontwikkelen als digital designer.

Tussen 2006 en 2016 was ik op consultancy-basis nauw betrokken bij de organisatie van het Eurovisie Songfestival, eerst als Manager Online (2006-2008), daarna als Hoofd Communicatie (2008-2010) en tot slot als Event Supervisor (2011-2016). In die rol was ik eindverantwoordelijk voor de gehele organisatie van het evenement rondom de TV-productie. In 2011 en 2012 was ik ook eindverantwoordelijk voor de organisatie van het Junior Eurovisie Songfestival.

In 2019 werd ik, vanuit de NOS, Executive Producer Event van het Eurovisie Songfestival 2020, dat in Nederland zou worden gehouden. Net als andere grote evenementen in diezelfde periode werd het Eurovisie Songfestival door de coronacrisis, voor het eerst in z’n geschiedenis, afgelast.

Sietse op het Junior Eurovisie Songfestival.

De afgelopen jaren heb ik twee boeken geschreven; How To Live Wow!? (2011) en De Sparkle (2015). Daarnaast heb ik het voorrecht om regelmatig te mogen spreken op evenementen in binnen- en buitenland.

Persoonlijk

Sinds 2016 ben ik gelukkig getrouwd met Fallon en sinds eind 2017 zijn we de trotse ouders van dochter Maevy.

Hoewel ik niet zo’n sportieveling ben, fitness ik zo nu en dan. En bij goed weer neem ik m’n hardloopschoenen mee naar het park. Ik beschouw mezelf wél als nieuwsjunk, geïnteresseerd in onderwerpen als Amerikaanse en Europese politiek, en ben gek op reizen. Ik heb ook altijd een fascinatie gehad voor alles dat met het universum te maken heeft.

Ik lees graag non-fictie, zoals een goede biografie of een boek over personal development. Mijn muziekkeuze is breed; van Rameses B en Marcus Warner tot Maria Mena en Robyn, en waar Spotify me mee verrast in Discover Weekly. Ik vind inspiratie in mensen als Anthony Robbins, Barack Obama, Oprah Winfrey, Elon Musk, filosoof Alan Watts en — of natuurlijk! — astronoom Carl Sagan.

In de kantlijn

  • In 2009 stond ik in de 25-onder-de-25 lijst van ondernemersmagazine Sprout;
  • In 2010 mocht ik alleen Evelien ter Ellen voor laten gaan in de zoektocht naar het Communicatietalent van het Jaar van branchevereniging Logeion;
  • In 2012 was ik campagneleider van de politieke jongerenbeweging G500;
  • In 2016 kon ik “op TV gegrild worden door Sven Kockelmann” van mijn bucket list afstrepen.
  • In 2017 kreeg ik een briefje van “professional buttkicker” Jan Dijkgraaf nadat bijna 37.000 mensen een petitie ondertekenden om de nieuwe brug over het IJ naar wijlen burgemeester Eberhard van der Laan te vernoemen. Dat ik dat hier zou vermelden had hij al voorspeld, dat ik naar zijn briefje zou linken niet.